Све категорије

Почетна>Вести>Вести изложбе

Биоцонтаинмент поклопац за правоугаону канту

Време: КСНУМКС-КСНУМКС-КСНУМКС Хитови : 146

Правоугаона канта са 12 рупа је специјално дизајнирана за рад са епруветама за прикупљање крви од 5мл(13к100мм) и 2мл(13к75мм). Са укупним капацитетом процеса до 48 епрувета у једном тренутку, окретни ротори 48к5мл и 48к2мл обезбеђују високу радну ефикасност у болничким дијагностичким лабораторијама.

12
11

Међутим, рад у клиничким дијагностичким лабораторијама обично значи рад са потенцијално заразним узорцима попут крви или других телесних течности. Али руковање инфективним микроорганизмима или штетним хемикалијама прилично је уобичајено иу истраживачким лабораторијама. Да би се обезбедила безбедност лабораторијског особља и спречиле лабораторијске инфекције (ЛАИ) или друге опасности по здравље, морају се предузети разумне мере предострожности током целог радног процеса.

Центрифуга је један од извора аеросола. Широк спектар активности – укључујући пуњење епрувета за центрифугирање, уклањање поклопаца или поклопаца са епрувета након центрифугирања и уклањање течности супернатанта и затим ресуспендовање пелета – може довести до ослобађања аеросола у лабораторијско окружење.
Према томе, покривач за биоконтејнер је од суштинског значаја за центрифугирање опасних узорака, као што су епрувете за прикупљање крви (вакутајнери)

10
9

Биоконтаинер поклопци не спречавају стварање аеросола током центрифугирања; него осигуравају да аеросоли не могу да исцуре из затвореног система.
Ако епрувета пукне или цури, не отварајте центрифугу најмање 30 минута након рада. Пошто се ово не може увек открити пре него што отворите канте или ротор (изненадна неравнотежа може бити први знак лома цеви), препоручујемо да сачекате најмање 10 минута пре него што отворите контејнере.
Такође, требало би да утоварите и истоварите канте или ротор у биолошко-безбедном кабинету (посебно у вирологији и микобактериологији) да бисте смањили ризик од изласка аеросола.
Биолошка безбедност је важна за лабораторијске раднике, ми високо ценимо савете и сугестије за побољшање дизајна наших центрифуга који могу боље заштитити лабораторијске раднике.

Претходна:

Следеће:

Вруће категорије

+ КСНУМКС-КСНУМКС-КСНУМКС [емаил заштићен]