Све категорије

Почетна>Вести>Вести из компаније

Када је капиларна центрифуга хладна, нискобрзи се не могу покренути: уље за подмазивање центрифуге се стврдњава или се уље за подмазивање погоршава и суши и лепи.

Време: КСНУМКС-КСНУМКС-КСНУМКС Хитови : 78

Када је капиларна центрифуга хладна, нискобрзи се не могу покренути: уље за подмазивање центрифуге се стврдњава или се уље за подмазивање погоршава и суши и лепи. У почетку се центрифуга може поново окретати помоћу руке или се уље може допунити након чишћења. Вибрације центрифуге, бука, квар: проверите да ли је центрифуга неуравнотежена, олабавите матице да поправите машину. Ако их има, затегните га. Проверите да ли је лежај центрифуге оштећен или савијен. Ако постоји, замените лежај.  

Проверите деформацију или неправилан положај спољашњег поклопца капиларне центрифуге и подесите га ако постоји. Побуђивање вибрација система центрифуге је: систем моторног погона, корпа екрана и грешка у машинској обради, лежај и конзола, монтажа неуравнотеженог вратила, формирање пукотина ин витро, вода у комори за лом, проблеми узроковани кваром високе температуре, озбиљни у високо центрифугалним, нагиб осовине велике брзине, вибрација, када фреквенција вибрација пређе границу, то ће изазвати резонанцију центрифуге целог система, што ће довести до озбиљног након Стога, било да се ради о центрифуги или другим центрифугама у процесу примене, морамо да платимо обратите пажњу на вибрације центрифуге, јер има велики утицај на нормалну употребу и безбедност капиларних центрифуга.

У кружном неинерцијском систему, инерцијална сила капиларне центрифуге је увек споља, а не постоји одговарајућа унутрашња сила. Да би се објекат одржао релативно стационарним у неинерцијском систему, потребне су друге силе да се супротставе инерцијској сили, као што је сила вучења ужета, сила потпоре спољашњег зида и гравитација масивног објекта. У ствари, у свим неинерцијалним системима, инерцијална сила се може створити према принципу еквиваленције. Његов смер је супротан од смера убрзања у неинерцијалном систему (у односу на убрзање инерцијалног система), а величина је убрзање пута маса објекта. На овај начин је згодно бавити се равнотежом сила у неинерцијском оквиру, а не ко стварно врши такву силу.  

Због невероватне брзине капиларне центрифуге, ротор није фиксиран обичним кугличним лежајем, већ магнетним лежајем. Магнетни лежајеви користе магнетно поље како би ротор увек био у центру намотаја статора. Не постоји физички контакт између ротора и статора, што елиминише трење, а затим обезбеђује стабилност ултра-велике брзине рада капиларне центрифуге.  

Разлог зашто капиларна центрифуга вибрира у процесу убрзања и успоравања је тај што осим резонанције, мислим да је промена тежишта током убрзања и успоравања такође један аспект, који може бити повезан са резонанцом. Када је фреквенција вибрације блиска природној фреквенцији материјала, доћи ће до резонанце. Према теорији вибрација, чврсти објекат заправо има безброј природних фреквенција. Када су фреквенција спољашње побуде и природна фреквенција објекта блиске једна другој. Када је природна фреквенција иста, појавиће се феномен резонанције. У овом тренутку, амплитуда вибрације је посебно велика (амплитуда), што је обично штетно. Што се тиче проблема балансирања, то је проблем динамичке равнотеже, јер се центар масе објекта не поклапа са центром ротације, што резултира ексцентрицитетом, који такође изазива вибрације, и спада у категорију теорије вибрација. Мислим да је горњи феномен узрокован резонанцијом. Наравно, можда неће бити трима.

Вруће категорије

+ КСНУМКС-КСНУМКС-КСНУМКС [емаил заштићен]