Све категорије

Почетна>Вести>Вести из компаније

Предлози за одржавање расхладне центрифуге велике брзине

Време: КСНУМКС-КСНУМКС-КСНУМКС Хитови : 57

1. Ако се стаклена цев разбије током центрифугирања замрзнуте центрифуге велике брзине, остатке у шупљини центрифуге и кућишту треба уклонити, иначе ће се центрифуга оштетити. На горњи део шупљине може се премазати слој вазелина, а остаци се могу лако уклонити вазелином након што се ротор пусти у рад неколико минута.
2. Замрзнута центрифуга велике брзине може се дезинфиковати уобичајеним дезинфекционим средством.
3. Након употребе десктоп центрифуге за замрзавање велике брзине, поклопац треба отворити, кондензовану воду треба обрисати, а затим осушити природним путем; пре и после центрифугирања, ротирајућа глава мора бити спуштена или лагано подигнута вертикално како би се избегао судар са ротирајућом осовином и самом ротирајућом главом.
4. Независна утичница треба да се користи за центрифугу са хлађењем велике брзине како би се осигурала стабилност напона; ако је напон корисника нестабилан, мора бити повезан са регулисаним напајањем како би се избегло оштећење замрзнуте центрифуге велике брзине; стону центрифугу треба поставити на чврсту, стабилну и хоризонталну плочу стола, са одређеним простором око шасије како би се одржала добра вентилација.
5. Редовно користите компримовани ваздух (усисивач) да бисте уклонили прашину са хладњака на задњој страни центрифуге.
6. Ако је ротирајућа глава кородирана и напукла, треба је одмах заменити. Ротор, корпа и чаура морају се редовно одржавати посебним уљем за застакљивање како би се избегла корозија. Вратило, уво корпе и остали делови подмазују се уљем за подмазивање.
7. Безбедност оператера: ротирајућа глава треба да буде фиксирана у тачном положају, а завртањ за причвршћивање треба да буде затегнут. Проверите да ли има пукотина и корозије на ротирајућој глави и осталом прибору, као и стање контакта жице за уземљење.
8. Користите неутрално средство за чишћење, као што је вода са сапуном, за чишћење прашине и заосталих узорака центрифуге за замрзавање велике брзине, али токсичне и радиоактивне супстанце треба посебно третирати. Десктоп центрифугални поклопац за хитне случајеве велике брзине за замрзавање: ако се поклопац не може отворити, поклопац се може отворити ручно.
9. Након употребе, ротор, канте и држач цеви треба обрисати и ставити одвојено.

Вруће категорије

+ КСНУМКС-КСНУМКС-КСНУМКС [емаил заштићен]