Све категорије

Почетна>Вести>Вести из компаније

Како заштитити медицинско особље коришћењем центрифуге у епидемијској ситуацији

Време: КСНУМКС-КСНУМКС-КСНУМКС Хитови : 54

Нова инфекција коронавирусом је веома рањива на блиски контакт медицинског особља и пацијената. Иако су инспектори за нови коронавирус мање изложени пацијентима, они не могу да олабаве будност због нове инфекције коронавирусом, већ морају да појачају сопствене мере превенције и контроле инфекције.

Приликом пријема, сортирања и центрифугирања сумњивих или потврђених узорака пацијената у лабораторији, оператеру мора бити обезбеђена секундарна биолошка заштита. У случају посебних околности (као што је сумња на изливање), биће надограђен на ниво 3 биолошке безбедности. Ако није неопходно отворити чеп цеви (као што је поклопац вакуумске посуде за сакупљање крви) током процеса инспекције, потребна је секундарна биолошка заштита. Ако чеп цеви мора да се отвори током операције, или може да се створи аеросол, или може доћи у контакт са самим узорком, онда је потребна заштита биолошке безбедности нивоа ИИИ.

Отворите кутију или одмах отворите кесу, дезинфикујте спрејом од 75% етанола. Пре центрифугирања, узорци крви морају се пажљиво испитати да ли је епрувета оштећена или не и да ли је поклопац епрувете добро покривен. Приликом извлачења поклопца епрувете, операција треба да буде нежна и пажљива како би се спречило прскање узорка. Након дезинфекције са 75% спрејом етанола, обрађује се што је више могуће у биолошком сигурносном кабинету, а затим обрађује на машини. Заустављање центрифуге дуже од 10 минута, отварање поклопца центрифуге за дезинфекцију спрејом.

Биосигурносна заштита првог нивоа: медицинске хируршке маске, рукавице од латекса, радна одећа, хигијена руку, могу се носити медицинске заштитне капе.

Други ниво биолошке заштите: медицинска заштитна маска или маска Н95, рукавице од латекса, спољна изолациона одећа за радну одећу, медицинска заштитна капа и хигијена руку. По потреби се могу користити заштитне наочаре (нпр. опасност од прскања).

Тростепена биолошка безбедна заштита: медицинска заштитна маска или Н95, једноструке или дупле рукавице од латекса (услови дозвољавају, могу се користити различите боје), екран за лице, наочаре, заштитна одећа за радну одећу, једнослојна или двослојна медицинска заштитна капа и рука Хигијена. По потреби дупла маска (спољна медицинска заштитна маска, унутрашња Н95).

Вруће категорије

+ КСНУМКС-КСНУМКС-КСНУМКС [емаил заштићен]